Vårkupp: gode tilbud på vårkosen! 🌼🌿

Derfor bør du velge utemøbler i sedertre

Derfor bør du velge utemøbler i sedertre

For noe tiår siden var de fleste møbler både i og utenfor hjemmene våre laget av tre. Nå dominerer andre materialer som aluminium, plast og stål. Det er likevel mange gode grunner til å fortsette å velge tre når du skal ha utemøbler, og da nærmere bestemt sedertre. Men hva er egentlig sedertre, og hva er det som er så spesielt med det?

Derfor bør du velge utemøbler i sedertre

Vi skiller mellom hvit (Northern White) og rød (Western Red) seder. Vår Michigan-serie består av hvitt sedertre fra Michigan i USA, mens Alberta og Kentwood alle består av rødt sedertre fra Canada. Hvitt og rødt sedertre er forskjellige i fargen, men de røde sedertremøblene skiller seg også fra de hvite fordi de er så å si kvistfrie og mer klassiske i utseende. Michigan er robuste og røffe «trestokk»-møbler.

Et naturlig og rustikt uttrykk

Møbler i sedertre vil over tid utvikle en naturlig sølvgrå patina ved oppbevaring utendørs. Denne fargen vil ikke være helt lik på hvert møbel, men veksle mellom mørke og lyse nyanser. Dette gjør at ditt møbel blir helt unikt – ingen har akkurat maken!

Hvitt sedertre kan og vil utvikle sprekker i treverket på et eller annet tidspunkt. Dette er en naturlig prosess som oppstår etter hvert som treet eldes. Dette betyr ikke at møblene er ødelagt, snarere tvert imot – de oppnår det naturlige og «ekte» uttrykket som møbler i sedertre skal ha.  

I tillegg til at sedertre har et naturlig uttrykk er de også helt naturlige, det vil si helt ubehandlede og fri for kjemikalier.

Tremøbler og komfort – «the butt cut»

Har du hørt uttrykket «tresmak i rumpa»? Man tenker kanskje at komfort er begrenset i en stol av tre, men dette behøver absolutt ikke være tilfelle. Produsenten av Michigan-serien bruker en hemmelig teknikk ved utforming av setet som de kaller for «the butt cut», noe som gjør komforten upåklagelig. Er du skeptisk kan du alltids supplere med et saueskinn!

Derfor bør du velge utemøbler i sedertre

Holdbarhet og vedlikehold – en investering «for livet»

Møbler i sedertre har svært lang holdbarhet og er tilnærmet vedlikeholdsfrie. Oljen som finnes i sedertre virker beskyttende mot insekter og slitasje, og treverket er resistent mot råte. Visste du at vi gir hele 10 års garanti mot råte på våre Michigan-møbler?

Møblene kan stå ute i allslags vær hele året. Om du vil passe litt ekstra godt på kan det lønne seg å sette dem under tak i de periodene det er mest snø. Treverket vil eldes naturlig og krever ingen behandling. Man kan pusse møblene med litt fint sandpapir hvis du synes overflaten er for grov enkelte steder. Hvis møblene trenger en vask gjøres dette enkelt og greit med litt mildt grønnsåpevann. Skyll med rent vann etter vask og la tørke