Vårkupp: gode tilbud på vårkosen! 🌼🌿

Verdien av ei god skjærefjøl

Verdien av ei god skjærefjøl

«Ei skjærefjøl er ei skjærefjøl», tenker du kanskje, men visste du at det kan være stor forskjell på nettopp ei skjærefjøl og ei annen skjærefjøl?

Hvorfor velge tre?

Vi bruker gjerne skjærefjøla vår hver eneste dag, til ulike typer matvarer. Rester kan fort bli hengende igjen i små sprekker og utvikle bakterier som ikke er bra for oss å få i maten. EcoFurns skjærefjøler i solid eik eller ask er naturlig anti-bakterielle, og er dermed et hygienisk godt valg. Måten treet er kuttet på etterlater treets fibre stikkende opp mot overflaten. Ved kutting og skjæring glir knivbladet mellom fibrene, som lukkes igjen etter at kniven tas bort. Dette gjør at fjøla ikke sliter unødvendig på knivene dine. Disse fjølene ser også flotte ut på kjøkkenbenken, og trenger ikke nødvendigvis å gjemmes bort når de ikke er i bruk.

NB! Selv om disse fjølene har anti-bakterielle egenskaper er det fortsatt viktig å være svært nøye med rengjøring når du kutter ulike matvarer, spesielt rå fisk og kylling eller rått kjøtt.

Størrelse – liten eller stor?

Om du har stor kjøkkenbenk kan du med fordel velge en fjøl med litt størrelse på, så har du god plass å jobbe på. Har du mindre plass kan det være en fordel at fjøla får plass i en skuff når den ikke er i bruk. For at fjøla skal ligge stabilt under kutting er det lurt at det er litt tykkelse på den. EcoFurn har også tilgjengelig ekstra store størrelser som passer til profesjonelt bruk.

Verdien av ei god skjærefjøl

Det kan også være lurt å tenke på ulike bruksområder – for ei stor skjærefjøl kan også benyttes som bakeunderlag, mens ei med litt mindre størrelse også kan være et fint serveringsbrett.

Vedlikehold – hvordan bevare skjærefjøla fin enda lenger

Verdien av ei god skjærefjøl

Passer du litt ekstra godt på skjærefjøla di kan den vare i mange år. Trefjøler bør ikke vaskes i oppvaskmaskin, men håndvaskes med mild oppvasksåpe og rent vann før den tørkes godt. Innimellom anbefaler vi å gni grovt havsalt med en halv sitron over fjøla (sitronen renser og fjerner lukt), og skylle godt med varmt, deretter kaldt, rent vann. La tørke på høykant. Skjærefjøla bør oljes 2-4 ganger i året eller oftere om nødvendig. Benytt en nøytral matolje på en ren og tørr fjøl så lenge treet absorberer oljen. Benytt en klut eller svamp som ikke loer, eller bare bruk hendene! La tørke før bruk.

Den perfekte gaven

Verdien av ei god skjærefjøl

Har du tenkt på at ei skjærefjøl kan være en perfekt gave? Den som er glad i å lage mat trenger gode redskaper. Ei solid skjærefjøl av god kvalitet er kanskje ikke alltid noe vi prioriterer å kjøpe nytt til oss selv, men de fleste vil synes at det er en veldig hyggelig gave å få.

Ofte stilte spørsmål

Hvilket materiale bør jeg kjøpe skjærebrettet i?

Verdien av ei god skjærefjøl

Ei trefjøl er oftere mykere å kutte på, og de har også mer tyngde som gjør at fjøla ikke sklir unna når du kutter matvarer på den. EcoFurns trefjøler i ask og eik er naturlige anti-bakterielle, og er kuttet på en måte som gjør at treets fibre stikker opp mot overflaten. Ved kutting og skjæring glir knivbladet mellom fibrene, som lukkes igjen etter at kniven tas bort. Dette gjør at fjøla ikke sliter unødvendig på knivene dine. Disse fjølene ser også flotte ut på kjøkkenbenken, og trenger ikke å gjemmes bort når de ikke er i bruk.

Kan skjærefjøler vaskes i oppvaskmaskinen?

Skjærebrett i tre tåler dårlig å vaskes i oppvaskmaskin. De har derimot naturlig anti-bakterielle egenskaper, og er dermed trygge å bruke så lenge man vasker dem nøye for hånd. Vi anbefaler også å gjøre en rens med salt og sitron med jevne mellomrom, se beskrivelse lenger opp i artikkelen.