☀️🏝️ Til alle sommerkupp! ->

Slik tar du vare på småfuglene

Slik tar du vare på småfuglene

Små, søte fugler som kvitrer og flyr att og frem er noe mange av oss syns er både hyggelig og stemningsskapende. Det er fint å kunne legge til rette for at fuglevennene våre har det så komfortabelt som mulig, sommer som vinter. Vinterstid vil de fleste småfugler sette pris på litt ekstra hjelp til å finne mat når frosten kommer. Når det nærmer seg vår kan du henge opp fuglehus, så gjør du jobben litt enklere for hekkende fugler.

Slik tar du vare på småfuglene

Fuglemater

Syöppö fuglemater er en fin liten restaurant som kan henges i trærne. Det anbefales å henge den opp med god avstand til hus og bygninger (vaier til oppheng følger med). Pass på å ikke feste den for stramt eller for høyt opp, da kan det bli vanskelig å fylle på med mat etter hvert. Lurer du på hva du skal fylle i fuglemateren? Vi anbefaler peanøtter og solsikkefrø!

Bakveggen i Syöppö er tiltet, noe som gjør at den ikke suger til seg fuktighet fra trestammen. Øko-vennlig overflatebehandling gjør at produktet varer lenger. Furubrett og emballasje er 100% resirkulerbart.

Fuglehus – førsteklasses hekking!

Om våren er det tid for hekking! Fuglehus kan henges opp når som helst på året, men det er tidlig på året hekkesesongen starter og fuglene er innflytningsklare. Pönttö fuglehus er klar til bruk, og inneholder både rede-boks, vaier til oppheng og sagspon til underlag. Fuglehuset med 28 mm hull passer til blåmeis, svartmeis og granmeis. Hus med 32 mm hull passer til kjøttmeis og svarthvit fluesnapper. Bunnen er uttakbar og utstyrt med dreneringshull. Bakvegg er tiltet til at ikke fuglehuset tar til seg fuktighet fra trestammen. Tak, bakside og sidevegger er behandlet med miljøvennlig olje. Både fuglehus (furubrett) og emballasje er resirkulerbart.

Vi anbefaler å rengjøre fuglekassene én gang per sesong, gjerne vinterstid. Hold øye med fuglekassene og sørg for at lokket sitter godt på, og at de henger rett.

Kjøp produktene