☀️🏝️ Til alle sommerkupp! ->

Lekre og lune saueskinn

Lekre og lune saueskinn

Et saueskinn tilfører varme og hygge i et hvert hjem, og myker opp interiøret. Vi anbefaler å investere i naturlige saueskinn av god kvalitet, da kan du ha dem i mange år fremover. Saueskinn kan brukes som dekor eller til å sitte på, enten i godstolen hjemme eller på en benk i hytteveggen. Du kan også pakke dem med deg i sekken på tur som sitteunderlag. Hvis du skal legge skinnet på et fuktig underlag bør du legge det med ullsiden ned. Hvis hudsiden blir våt kan den bli stiv når den tørker.  

Islandske saueskinn er svært populære og er kjent for å være av høy kvalitet. Dersom du velger naturlige saueskinn uten kunstig farge, kan du trygt bruke skinnene utendørs og i direkte sollys uten å bekymre deg for falming. Velger du derimot skinn med kunstig farge, anbefaler vi å kun bruke disse innendørs.

Lekre og lune saueskinn
Naturlige skinn kan variere i farge

Naturlige saueskinn kan variere noe i både størrelse, ullengde og farge. Det er kanskje ikke så rart, ingen sau er jo helt lik! Dette er nettopp noe av sjarmen med å velge naturlige skinn.  

Vedlikeholdsråd

Lekre og lune saueskinn
Naturlig hvitt mouflonskinn med kunstig fargede tupper

Tar du vare på saueskinnene dine holder de seg pene lenger. Alle typer skinn kan og bør ristes godt, luftes lett og børstes forsiktig med jevne mellomrom. For saueskinn med helt naturlig farge anbefaler vi enkel håndvask hvis det er nødvendig. Vi anbefaler å ikke vaske hudsiden av skinnet, da denne kan bli stiv når den tørker. Du kan også gi disse skinnene et lite «snøbad», det vil si legge dem med ullsiden ned i ren nysnø og la dem ligge der en liten halvtime. Ristes godt, tørkes (ikke i trommel eller på varmekabler!) og børstes.

Naturlig skinn som har kunstig fargede tupper skal ikke vaskes, men bør bli ristet, luftet og børstet. NB! Husk å ikke lufte i direkte sollys, da kan fargen falme.

Kjøp produktene