Vårkupp: gode tilbud på vårkosen! 🌼🌿

Dette bør du tenke på når du velger utemøbler til hytta

Dette bør du tenke på når du velger utemøbler til hytta

Senkede skuldre og kvalitetstid

Hytta er stedet vi drar til for å senke skuldrene og slappe av. Vi kommer sammen med venner og familie, og vi tilbringer mer tid utendørs – gjerne samlet rundt bålpanna eller i hytteveggen for å nyte sola. Når vi skal velge utemøbler til hytta velger vi ofte litt annerledes enn når vi skal møblere uterommet vårt hjemme. Det kan være lurt å se etter møbler som er enkle å slå sammen og lagre når du skal reise hjem, eller eventuelt materialer som tåler å stå ute hele året hvis du har liten lagringsplass. Vedlikehold av møbler er heller ikke noe de fleste av oss ønsker å prioritere mye tid på når vi først er på hytta og skal slappe av.

Sammenleggbare møbler – praktisk lagring

Når vi skal hjem fra hytta og møblene skal settes inn er den en fordel at de kan slåes sammen og flyttes enkelt. EcoChair er en vakker og komfortabel stol som er inspirert av naturen selv. Den er sammenleggbar, og er laget i kun tre og tau. EcoChair finnes i ulike tresorter og farger, og du kan dermed finne din stol til din hytte, enten den ligger på fjellet, i skogen eller ved sjøen.

Granny er en ny utgave av femtitallets hageklassiker – og fremkaller nostalgiske følelser hos mange av oss. Granny er laget av massiv furu, og tåler godt vær og vind. Selv om disse møblene fint kan stå ute, er de sammenleggbare og dermed enkle å lagre dersom du ønsker å sette dem inn når de ikke er i bruk.

Flerbruksmøbler

Møbler som kan brukes til flere ting er alltid en fordel på hytta! Benkene fra EcoFurn eller Michigan-serien kan brukes både som sittemøbel ute og inne, eller til dekor. Sett for eksempel en lekker lyslykt og en vase med friske blomster eller granbar på benken utenfor inngangspartiet ditt. Om dere plutselig skulle få gjester og trenger noen ekstra sitteplasser er det bare å flytte benken dit du trenger den. EcoFurns Pölkky er en fin liten venn som passer overalt, og kan brukes både som sittemøbel, sidebord eller til dekor. Den er også enkel å flytte på takket være håndtaket i tau.

Møbler som er enkle å vedlikeholde og tåler livet utendørs

Har du liten lagringsplass inne er møbler i sedertre et godt valg. Michigan-serien består av røffe og flotte «trestokk»-møbler som tåler å stå ute hele året.  Med tiden vil de utvikle en naturlig sølvgrå patina som passer perfekt med naturens egen fargepalett. Møbler i sedertre krever minimalt av vedlikehold, og er dermed et godt valg hvis man ønsker å være i avslapningsmodus på hytta året rundt.  

Dette bør du tenke på når du velger utemøbler til hytta

Har du plass til et piknikbord? Perfekt når dere vil nyte måltidene på hytta utendørs, både med og uten gjester. Det sier kanskje seg selv at et bord av denne størrelsen ikke er så praktisk å flytte på, da passer det bra at møbler i sedertre kan stå ute i både vind og vær.

Dette bør du tenke på når du velger utemøbler til hytta

Adirondack – den ultimate hyttestolen

Den klassiske amerikanske adirondackstolen har et lavt tyngdepunkt, brede og gode armlener, og buet sete og rygg. Dette er en stol hvor man virkelig kan finne roen, og har vært en stor favoritt blant hytteeiere i mange år. Skagen adirondackstol er laget i teak som har lang holdbarhet og er naturlig resistent mot råte. Den har en relativt høy vekt som gjør at den tåler å stå ute i blesten uten å fly veggimellom. En perfekt stol for hytter både ved fjell og sjø!

Dette bør du tenke på når du velger utemøbler til hytta
https://kahoy.no/produkt/skagen-adirondackstol-med-fotskammel/

Saueskinn – et «must-have»

Saueskinn er et flott innslag på enhver hytte. Møbler i tre gjør seg spesielt godt sammen med et lunt saueskinn for ekstra komfort. Sitteunderlag i saueskinn kan du også lett pakke i sekken og sitte behagelig i snøen eller lyngen på tur. Velg gjerne i skinn i ulike farger som hvit, brunt og sort. Skinn som er naturlige i fargen kan fint brukes utendørs, mens kunstig fargede skinn ikke bør utsettes for sollys, da vil de falme eller i verste fall endre farge.

Dette bør du tenke på når du velger utemøbler til hytta