Vårkupp: gode tilbud på vårkosen! 🌼🌿

Dette er den ultimate hyttestolen – en ekte klassiker

Dette er den ultimate hyttestolen - en ekte klassiker

Adirondackstolen – du har sikkert sett den før i mange ulike versjoner på hytter og husterrasser både land og strand rundt. Den klassiske amerikanske adirondackstolen har et lavt tyngdepunkt, brede og gode armlener, og buet sete og rygg. Dette er en stol hvor man virkelig kan finne roen, og den har vært en stor favoritt blant hytteeiere i mange år. Se det for deg: to romslige gode stoler, noen myke saueskinn, sprakende ild i bålpanna og noe godt i glasset – der har du hyttedrømmen! Skagen adirondackstol med fotskammel i teak er et klassisk og godt valg dersom denne drømmen er din.

Dette er den ultimate hyttestolen - en ekte klassiker
Sett med to adirondackstoler, sidebord og Bowl bålpanne med grillrist – kjøp det HER

Hvorfor velge teak?

Det finnes ulike materialer du kan velge mellom når du skal gå til innkjøp av din adirondackstol, for eksempel er sedertre og furu populært, men visste du at teak også er et veldig godt valg? Teak er et solid og vakkert treslag med mange gode egenskaper som passer perfekt til et røft hytteklima, enten det er på fjellet eller ved sjøen. Det har mange av de samme egenskapene som sedertre, som for eksempel at det er motstandsdyktig mot råte, men det har også en høyere vekt. En adirondackstol i teak står dermed fjellstøtt på hytteterrassen din og tåler mye vind.

Dette er den ultimate hyttestolen - en ekte klassiker
Teak-møbler tåler vinteren på fjellhytta

Alle teak-møblene du finner hos Kahoy kommer fra sertifiserte og godkjente plantasjer i Indonesia. Se hele utvalget HER.

Dette er den ultimate hyttestolen - en ekte klassiker
Skagen adirondackstol passer like godt ved sjøen som på fjellet og er det perfekte hyttemøbelet

Vedlikehold og vinterlagring

Dersom teak ikke behandles, utvikler det med tiden en vakker sølvgrå patina. Noen velger sette inn teakmøblene med teak protector for å beholde den opprinnelige fargen. Etter at du har kjøpt produktet inneholder det fremdeles noe basisfuktighet. Denne vil gradvis tørke ut, men det vil alltid være noe fukt i treverket. Denne fuktigheten kan føre til at treverket beveger seg noe, og det er også grunnen til at vi anbefaler å ikke dekke til hagemøbler av tre; i kombinasjon med fuktighet kan tildekking føre til muggflekker.

Teak kan med fordel settes under tak om vinteren, men kan også tåle å stå ute i snøen. Vaskes med mildt grønnsåpevann ved behov. Vi kan anbefale å sette møblene inn med Teak Shield når de er helt tørre. Denne transparente flekkbeskytteren sørger for at skitt og smuss ikke trenger så lett inn i treverket. Dette pleieproduktet er transparent og usynlig, pustende, vann- og skittavstøtende, beskytter mot muggdannelse og flekker og sørger for at den opprinnelige fargen holder seg lengre. Nedenfor ser du en illustrasjon av hvordan teak utvikler seg med tiden, med eller uten bruk av ulike pleieprodukter.

Dette er den ultimate hyttestolen - en ekte klassiker

Kjøp produktene